What did you do today?

WarriorMouse

VE6 VES
Supporter
Joined
Jan 27, 2018
Messages
194
Location
I'm right here!
Finished working on a couple of stereo speaker boxes
Removed some house siding to get ready for replacing a patio slider door unit.
Chopped and split firewood
Watched the movie * BRIGHT *
Found out my young nephew has been approached about partisipating in a 6 episode Mountain Biking Travel series for British Television. Its not a sure thing as details(funding?) are still being worked on.
 

Foxbat

None The Wiser
Supporter
Joined
Jul 24, 2003
Messages
6,920
Location
Scotland
Fixed one of my guitars today. The selector switch kept popping back when the neck pickup was selected and sometimes the bridge pickup wouldn't work at all. Found a replacement switch on the net and fitted it. Found a broken contact on the old switch when I removed it and assumed problem was solved. Neck pickup worked like a dream but still no bridge. Turned out I also had a cable fault as well as a faulty switch. Now rectified by replacing the cable and guitar back up to fighting strength. Took much longer than expected but it's done at last:)
 

Happy Joe

Apprentice Geezer
Joined
Feb 9, 2007
Messages
568
Location
Colorado, U.S.A.
Went to the pre-owned vehicular parts emporium (scrap yard) and got a replacement windshield wiper motor for the Ford Explorer, then installed it. (No Joy!), the wipers still don't work; rechecked the relays and fuses, 2x,, hot wired the wiper motor and got it to run from a battery; so its probably OK. Disassembled the steering column and checked the switch; seems good, then reassembled the column.....just about down to thinking it is the GEM (general electronic module?) Will try the GEM onboard diagnostic routine tomorrow...then disassemble the dash, to get the GEM part number before making another trip to the scrap yard. Will probably try replacing then jumping the control relays before calling in a Professional.

...I am learning to hate digital vehicles...

Enjoy!
 

Happy Joe

Apprentice Geezer
Joined
Feb 9, 2007
Messages
568
Location
Colorado, U.S.A.
Was day before yesterday but I managed to find a decent schematic and trouble shoot my problem don to a break in the circuit (Fixed) Yay!.

enjoy!
 

nixie

pixie druid
Staff member
Supporter
Joined
May 4, 2005
Messages
5,038
Location
I may live in Yorkshire but I'm a Scot
Completely lost my marbles whilst browsing in book shop, bought two books that not only do I already own but have read in the last two years. I need to stop listening to the voice in my head.
 

WarriorMouse

VE6 VES
Supporter
Joined
Jan 27, 2018
Messages
194
Location
I'm right here!
Completely lost my marbles whilst browsing in book shop, bought two books that not only do I already own but have read in the last two years. I need to stop listening to the voice in my head.
Been there. Done that.
I know the voice in my head ain't real, but dang it, it has some really great idea's.
 

Happy Joe

Apprentice Geezer
Joined
Feb 9, 2007
Messages
568
Location
Colorado, U.S.A.
Assembling a new computer for the entertainment system; 6 core AMD & a gigabyte mother board; it will be running Windows 7, for the media center...

Enjoy!
 

Happy Joe

Apprentice Geezer
Joined
Feb 9, 2007
Messages
568
Location
Colorado, U.S.A.
Discovered I had snapped an axle shaft(?) :confused: on my 4X4 truck the other day while out in the bush cutting firewood.
...Don't put it off; fix it now... It will only get more expensive if driven (even in 2wd).
Hopefully it's an older truck with a broken front axle u-join (relatively quick and cheap to fix)...
Mostly my broken axles have announces themselves with a very loud BANG!...(often while hanging half off/up a large rock or ledge).
Are you certain its an axle? Drive shaft joints are damaged far more often in my experience.

Enjoy!
 

WarriorMouse

VE6 VES
Supporter
Joined
Jan 27, 2018
Messages
194
Location
I'm right here!
Yup older truck. 93 Dodge Cummins W250 and yes there was a loud bang which I thought was a rock hitting the frame. The drive shaft to the front dif spins but no power to wheels. Break might be in the dif but there is no crunchy/grinding noises so :unsure:?
Not knowing I had broken anything (no visual clues) I put the transfer case in 2wd and unlocked the hubs for the hour long drive back home, had no issues or odd noises. I will have it looked at this week. I don't know why it broke where it broke (100 ft from the access road) I'm just glad it did'nt break when I was crossing the rock/gravel river bed and flood plain. I would not have gotten out of there in 2wd with out a tow and I was on my own.
 

Happy Joe

Apprentice Geezer
Joined
Feb 9, 2007
Messages
568
Location
Colorado, U.S.A.
Whatever it is I hope its cheap to fix... have had lockouts, stub axles and u-joints go out with a bang...
sometimes the axle u-joints fail in a squeakey, squeaky/klunky, klunky mode though.

Good Luck!
 
Top